campagne
Shockcampagne. (opbouw)
Shock is niet de campagne, wel een onmisbaar onderdeel ervan.
De campagne biedt een volledige structuur aan.
Actief en passief
De kennistest en in ontwikkeling 'lesvoorbereiding vakoverschreidend'
affectief en cognitief
positief en negatief
WAT voor affiches NIET WERKen



wat wel werkt
De humor, taal en beeldtaal van jongeren
Als je jongeren wilt bereiken, en als je wilt dat een boodschap viraal door henzelf verspreid moet worden, dan moet je natuurlijk wel aansluiten op hun eigen humor. Ook al is dat niet jouw humor. Consument en Veiligheid - of althans hun reclamebureau - had dat heel goed gedaan. Want brave en dus saaie campagnes worden natuurlijk niet verspreid. Jongeren hebben nu eenmaal een andere smaak dan volwassenen. Jammer dat Consument en Veiligheid kennelijk gezwicht is voor de humorloze volwassenen die hun eigen smaak belangrijker vinden dan het overbrengen van een belangrijke boodschap.
Nemen we nu de werkende elementen uit de mislukte campagnes;
Taalgebruik uit de jongerencultuur, bloed, shockeffect, wonde of lichaamsdeel niet emblematisch afbeelden maar levensecht.
Dan komen we tot dit resultaat. Het resultaat heeft alle elementen in huis om het gewenste effect te bereiken. Wel is het heel belangrijk de afbeeldingen slechts voor 1 dag te gebruiken en ze dan te verwijderen. De reden hiervoor is het tegengaan van gewenning. Het shockeffect blijft anders niet bestaan. De affiches zijn gratis te downloaden en te gebruiken. Drukken doen we zelf niet. Indien je ze afdrukt raden we aan om niet boven het A3 formaat te gaan. De afbeeldingen van de lichaamsdelen worden waziger als je dichterbij de afbeelding staat. Dit is doelbewust zodat de details en de emoties daarbij niet overheersen.
Feedback over het postergebruik is wenselijk.
Lees meer: https://kaboom6.webnode.be/wat-wel-werkt/
Creëer gratis uw eigen website: https://www.webnode.nl